© Mette Frobenius 2021

Få en anderledes og skæv indgang til det europæiske samarbejde med dette nye oplæg om EU. Mette tager os i hånden og ser på, hvordan vi egentlig kom ind i EU, og hvorfor vi skal blive. Selv bakker hun op om projektet:
 
 "Og det undrer mig, at det fælles projekt, vi gik med i for over 40 år siden, ikke fylder mere i folks bevidsthed. Jeg forstår ikke helt, at EU er blevet en fortælling om en ond, fjern fætter, der kun vil os det dårligt og bestemme og fratage os alt det gode i livet. For eksempel vores kanelsnegle. For det er for mig overhovedet ikke det, EU står for," siger Mette, der i denne kronik til Berlingske sætter spørgsmålstegn ved, hvad EU-modstanderne egentlig vil. 
 
"EU er løsningen - ikke problemet" starter med en kort, sjov historisk tour det EU - med både fakta og satiretegninger - og herefter er der debat. Gennem de sidste par år har Mette besøgt flere danske europaparlamentarikere både i Bruxelles og Strassbourg, og det vil være oplagt at invitere netop politikere med til debatten
 
I øvrigt gav Mette i september 2017 sin egen fortolkning af Europa-Kommissionens formand Jean-Claude Junckers "State of the union"-tale. 
 
"Mette Frobenius gjorde det fremragende som ordstyrer til vores tværpolitiske debat om grænseoverskridende kriminalitet. Mette skabte et yderst behageligt debatmiljø med sin naturlige charme, kant og ubesværede humoristiske stil. Hun har en unik evne til at forene sin brede spændvidde af faglige kompetencer i én samlet pakke. Man får to for én med Mette – både en fagligt kompetent erhvervsjurist og en underholdende stand-upper."

 Jan E Jørgensen, Venstre, EU-ordfører.  
 
Og da der var folkeafstemning om Danmarks tilsltuning til patentdomstolen i 2014 lykkedes det Mette med alternative metoder at få danske unge til at gå til stemmeurnerne: