© Mette Frobenius 2017

De to garvede komikere  - og bogorme - i kamp for litteraturen. Sammen stiller op med et passioneret forsvar for læsning i et show, der er baseret på en underholdende vekselvirkning imellem de to, med udgangspunkt i deres eget liv med bøger. Hver især fortæller de sjovt og indlevet om deres ynglingsforfattere, om vigtigheden i at læse og ikke mindst om bøger og det univers, de er en del af, for eksempel biblioteker, som de klart anser som en hjørnesten i demokrati og kulturel forståelse på tværs af skel.
Showet kan bygges op som en samtale imellem de to, eller som et indslag hvor de begge er på scenen og på skift giver deres bud på bogens mange spektakulære og essentielle kvaliteter;
som Mette og Thomas til eksempel formulerer det i showet;

Det er stadig vigtigt at læse. I en tid hvor mange af vores indtryk kommer på en skærm, er der ikke tid til at stoppe op og tænke sig om og mærke efter. Vi sætter aldrig en youtube video på pause. Dét kan bogen; vi bestemmer selv tempoet. Og vi laver selv billederne i vores hoved. Alle andre steder har nogen andre bestemt hvad udtrykket skal være, og i hvilket tempo det skal komme.

Og når vi taler om unge - det er ligegyldigt hvad børn og unge læser, bare de læser. Hvis drengen kun vil læse fodboldblade eller MC blade, så er det fint. Det er stadig læsning. Hvis det eneste der trækker i pigeværelset er ugeblade og hestebøger, også fint. Mette uddyber: Min søn knækkede koden den dag vi fik en kasse med gamle Anders And blade. Nu har han lige læst Zlatan Ibrahimovich´s selvbiografi. Når man først har lært at læse, er det nemmere at kaste sig over andre projekter. Men det kræver at man kan teknikken i at læse.
 

Og de fortsætter: Vi bliver aldrig tilhænger af e-bøger. Vi er gammeldags, og vil vende sider og dufte papiret. Og stille bøgerne på en reol når vi er færdige. Eller give dem væk, til én der bliver lige så glad for læseoplevelsen som os. Og endelig kan man ikke få en forfattersignatur i en e-bog. Med mindre forfatterne ridser sine initialer ind i ens tablet, og det har man vel ikke lyst til, vel?”

Pressefoto: Mikkel Arnfred