Kørekort til sociale medier - for unge

Mange af de sociale medier er kommet for at blive. Både som tidsfordriv, brugbart socialt medie og gabestok. Unge i dag lever næsten med en telefon som forlængelse af armen, men kender de unge overhovedet faldgrupper, rettigheder og regler, eller gør de bare som alle de andre? Online mobning er for eksempel i stor stigning, og det foregår ikke kun i skolegården, men 24/7. Hvor cyberspace før var ret ureguleret, er der de sidste par år faldet domme for både trusler og facerape - hvor man overtager en andens identitet på nettet. Endelig er der hele problematikken omkring billeder, både angående deling af nøgenbilleder, hævnporno - og det rigtigt, at man ikke har retten til egne fotos - heller ikke på en privat profil?

Mette tager de unge gennem et hav af eksempler fra virkelighedens sociale medier, og hun giver sit bud på, hvad der er rigtigt og forkert, og hvad der er god opførsel i øvrigt. Hun er uddannet erhvervsjurist fra CBS, med speciale i presseetik. I får altså en slags online Emma Gad målrettet danske børn og unge.

Kontakt enten Mette Frobenius på mette@frobenius.dk eller Tajmer Booking & Management på tajmer@tajmer.dk eller på Tlf.: +45 4615 3700, hvis du har spørgsmål til foredraget.