© Mette Frobenius 2019

I showet ”Vild med ord” stiller de to garvede komikere og bogorme Mette Frobenius og Thomas Wivel sammen op med et passioneret forsvar for bøger og læsning.

Hver især fortæller de sjovt og indlevende om deres yndlingsforfattere og vigtigheden i at læse. Ikke mindst drøfter de bøger og det univers, de er en del af. Mette anser biblioteker som en hjørnesten i demokratiet, og Thomas har hyppigt brugt bibliotekernes omgivelser som skriveværksted i sit virke som forfatter.

Mette og Thomas bliver aldrig tilhængere af e-bøger. De vil hellere vende sider og dufte papiret og stille bøgerne på en reol, når de er færdige. Eller give dem væk til én, der også bliver glad for læseroplevelsen.

”Bøger er vigtige i en tid, hvor mange af vores indtryk kommer fra en skærm. På skærmen er der ikke tid til at stoppe op og tænke sig om og mærke efter. Når vi læser en bog, bestemmer vi selv tempoet, og vi laver selv billederne i vores hoved. Alle andre steder har nogen andre bestemt, hvad udtrykket skal være, og i hvilket tempo det skal komme,” siger Mette.

I første halvdel af ”Vild med ord” har komikerne hver taget fem bøger med, som har haft særlig betydning for dem. I anden halvdel får publikum mulighed for at komme med egne input og spørgsmål.

Thomas Wivel og Mette Frobenius har været komikere siden starten af 1990'erne. Begge interesserer sig for ytringsfrihed, og sammen har de blandt andet skrevet bogen ”Det moderne parforhold” og arbejdet på satirehæftet Blæksprutten.

Om showet siger Camille Blomst, arrangør af litteraturfestivalen Lun på Ord:

"Mette og Thomas leverede levende underholdning, da de på festivalen 'Lun på Ord' på Værløse Bibliotek anbefalede bøger på scenen. Mette er meget læsende, og hun anbefalede gode bøger fra alle mulige genrer i raskt tempo, mens Thomas brød ind i ordstrømmen med onelinere, der fik både publikum og Mette til at grine. Kemien mellem dem smittede af helt ned til bagerste række, hvor flittige biblioteksbrugere noterede titler ned, og nye læsere lyttede interesseret."

Camille Blomst, projektleder på "Lun på Ord", litteraturfestival, Værløse Bibliotek.

 

Praktisk info: Arrangementet kræver to stole og to mikrofoner. Varighed: Omkring to timer inklusiv pause. Showet er tænkt til voksne, men kan også laves i en version til børn og unge. Kontakt enten Mette Frobenius på mette@frobenius.dk eller Tajmer Booking & Management på tajmer@tajmer.dk eller på Tlf.: +45 4615 3700, hvis du har spørgsmål til foredraget. 

Pressefoto: Mikkel Arnfred